Noord-Limburgse Snelschaats Vereniging

Spring eens binnen en leer op je eigen tempo snelschaatsen,
plezier gegarandeerd voor JONG EN OUD !!!

Ontstaan

Het ontstaan van NLSV

In 1988 werd de Noord-Limburgse Snelschaatsvereniging opgericht met als thuisbasis LUNA’s IJsstadion in LOMMEL. Binnen onze club kan iedereen die dat wenst, het rijden op ‘noren’ onder de knie krijgen, zowel jong als oud, zowel recreant als wedstrijdrijder.

Samen met LBSG Gent legt onze snelschaatsclub zich als club in Vlaanderen en België werkelijk toe op het langebaan- en marathonschaatsen.

Bart VELDKAMP was gedurende geruime tijd lid van onze club tot hij in het voorjaar van 2006 zijn succesvolle schaatscarrière afsloot na afloop van de Olympische Winterspelen in TURIJN.

André VREUGDENHIL maakte tevens deel uit van onze club tot op het ogenblik hij eveneens in de zomer van 2006 zijn schaatscarrière beëindigde.

Kris SCHILDERMANS, echte schaatsbelg en gesproten uit onze club, borg in de zomer van 2010 zijn schaatsen op in het vet. Na een 22e plaats op het WK Afstanden in 2009 op de 5000 m liep hij de kwalificatie voor de Olympische Winterspelen 2010 in VANCOUVER op luttele seconden mis.

Anne MICHIELS, eveneens een eigen product, nam deel aan de Jeugd Olympische Winterspelen 2012 in INNSBRUCK.

Bart SWINGS en Jelena PEETERS namen deel aan de Olympische Winterspelen 2014 in SOCHI en aan de Olympische Winterspelen 2018 in PYEONGCHANG. In SOCHI behaalde Bart een 4e plaats op de 5000 m, een 5e plaats op de 10000 m, een 10e plaats op de 1500 m en een 23e plaats op de 1000 m. Jelena behaalde een 12e plaats op de 3000 m en een 20e plaats op de 1500 m. In PYEONGCHANG behaalde Bart ZILVER op de Massastart, een 6e plaats op de 1500 m en 5000 m en een 8e plaats op de 10000 m. Jelena behaalde een 10e plaats op de 5000 m.

Bart SWINGS stond tot nog toe viermaal op het podium van een groot toernooi met GOUD op de Massastart op het EK Afstanden 2020 in HEERENVEEN, ZILVER op het EK Allround 2016 in MINSK, BRONS op het EK Allround 2017 in HEERENVEEN en op het WK Allround 2013 in HAMAR.

WEDSTRIJDSCHAATSEN

Onze wedstrijdrijders nemen deel aan gewestelijke wedstrijden langebaan en marathon. Deze wedstrijden vinden plaats op 400 meter banen in Nederland (voornamelijk in EINDHOVEN maar ook in BREDA, TILBURG en GELEEN). De talentvolle junioren worden maximaal begeleid en ondersteund door zowel de club als de Vlaamse Schaatsunie (VLSU) en de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF) om ook hen op internationaal vlak wedstrijdervaring te laten opdoen. Waar onze nationale senioren rijden en hoe ze internationaal presteren, vind je uitvoerig terug in de media. De kleinsten (pupillen) kunnen deelnemen aan het jaarlijkse “Kleine Banen Toernooi”. Dit toernooi bestaat uit 4 wedstrijden waarvan er één plaats vindt in LUNA’s IJsstadion in LOMMEL. De overige 3 wedstrijden worden in Nederland georganiseerd. Om de overstap van de 200 meter baan naar de 400 meter baan te bewerkstelligen, kunnen de pupillen A en B deelnemen aan de Gewestelijke jeugdcompetitie langebaan-marathon in EINDHOVEN, TILBURG en BREDA. Ook neemt onze club sinds enkele jaren met een pupillenselectie deel aan het internationaal pupillentoernooi van IJCE in EINDHOVEN.

RECREATIEF SCHAATSEN

Natuurlijk verplichten wij niemand om deel te nemen aan de wedstrijden. Schaatsen enkel en alleen voor het plezier is perfect mogelijk! Met een grote delegatie nemen we als club al meerdere jaren deel aan de NACHT VAN EINDHOVEN en het insigneschaatsen in GELEEN. Als recreant kan je bovendien in clubverband meedoen aan tochten op natuurijs. Als de winter streng genoeg is, nemen we deel aan tochten in Nederland en België. En één keer per jaar trekken we op schaatstocht naar het Oostenrijkse winterparadijs Weissensee.

TRAININGSGROEPEN

Er zijn 3 trainingsgroepen momenteel begeleid door 4 trainers : één voor de allerkleinsten, één voor de jeugd en volwassenen en één voor de wedstrijdrijders.

30-JARIG BESTAAN 2018

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van onze club in 2018 werd een nieuw logo ontworpen. Met de financiële steun van sponsor Van den Elsen Machinefabriek werd tevens iedereen van jong tot oud in een volledig nieuwe schaatsuitrusting gestoken, klaar om een nieuw decenium op het ijs aan te vatten.